Daži labi pārtikas produkti, kas var kaitēt jūsu veselībai, ja tos ēdat nepareizā laikā

Būsim godīgi: ne vienmēr skatāmies uz pulksteni, kad liekam mutē kārtējo kārumu. Un tajā nav nekā slikta. Taču dažkārt pēc ēšanas mēs izjūtam diskomfortu, vēdera pūšanos, krampjus, un laika gaitā mums rodas liekais svars.

Izrādās, ka tas viss nav velti. Dažreiz tas vai cits ēdiens, kas apēsts nepareizā laikā, var radīt problēmas. Bet neuztraucieties, tagad jūs varēsiet pareizi sadalīt produktus pa laikiem, un jūsu organisms no tiem gūs maksimālu labumu.

Un šeit ir norādīti labākie un sliktākie laiki dažādu pārtikas produktu lietošanai.

Biezpiens

Labākais laiks ēšanai – diena.

Biezpiens veicina gremošanu, nomierina gremošanas sistēmu.

Sliktākais laiks – vakarā.

Īpaši nav ieteicams, ja jums ir nosliece uz saaukstēšanos, veicina gļotu veidošanos.

Rīsi

Labākais laiks – diena.

Dienas laikā vielmaiņa ir daudz ātrāka, kas ļauj sadedzināt visas ogļhidrātu kalorijas.

Sliktākais laiks  – vakarā.

Vakaros apēsti rīsi veicina svara pieaugumu.

Ābols

Labākais laiks – rīts.

Pateicoties šķiedrvielām (pektīnam), āboli veicina labu kuņģa un zarnu darbību un novērš aizcietējumus. Pektīns izvada kancerogēnus.

Sliktākais laiks – vakarā un pirms gulētiešanas.

Organiskās skābes izraisa paaugstinātu skābumu un diskomfortu kuņģī. Ābolos esošais pektīns naktī noslogo gremošanas sistēmu.

Saldumi

Labākais laiks – no rīta.

Šajā laikā insulīns, ko ražo mūsu organisms, labāk cīnās ar cukuru no rīta. Dienas laikā ir pietiekami daudz iespēju izlietot kalorijas.

Sliktākais laiks – vakars.

Cukurs veicina svara pieaugumu. Vakaros cukurs kairinoši iedarbojas uz gremošanas sistēmu, izraisot nemierīgu miegu.

Ir vēl daži populāri produkti, kurus mēdzam ēst nepareizā laikā. Lasi nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment